A kígyó megeszi a Napot – kazettaszalagból kép | ReKultúra

Múlt csütörtökön kevesen, de lelkesen vágtunk neki egy halom VHS szalag újrahasznosításának, vagyis egy újabb ReKultúra alkalom zajlott le örömteli alkotással a Gólyában.

Most komolyan: hány embernek van otthon működőképes VHS-lejátszója?
És… hányan szokták használni?

Na ugye. Gyerekkorunk adathordozója kicsit halott. Pedig milyen életérzés volt már tékába járni frissen másolt VHS-ekért! Már a DVD tékák is bezárnak, hol van már a videokazetta!

Szóval akkor minden kuka
is lehetne, de a filmszalag amellett, hogy effektíve egy történetet tartalmaz kissé konzerválva, még renegeteg új történetet is tartogat. Például, ha papírra ragasztjuk kollázsként, új képek és világok születhetnek.

A csütörtöki kis csapattal ezt a zenét hallgattuk, és megpróbáltuk a hangot képpé transzformálni.

Nos, nem biztos, hogy mindenki minden nap zenék hangulatát próbálja lerajzolni, pedig egyébként nem olyan bonyolult és garantáltan kikapcsol.

Sőt, egyáltalán nem bonyolult: beraksz egy zenét, fogsz egy ceruzát/ecsetet/banánt/tollat és hagyod, hogy a kezedet vigye a zene.
A végeredmény egy firka.

És mi mindezt aztán óriási méretben megragasztgattuk.

A végeredmény, bár öt különböző koncepció találkozott egy papíron, mégis meggyőző. Van itt béka, kusza vonalak és egy hatalmas, mindent átfogó kígyó is, ami ha nem fejezzük be gyorsan, bizony lenyelte volna a Napot.
Legalábbis ezt állította Petra, az alkotó, és vele pedig nem ildomos packázni.

Én kitenném a falamra!

Legközelebb az Ördögkatlan fesztiválon ReKulturálódunk augusztus 2-án, 3-án és 4-én délelőtt, Kisharsányban.

A fesztiválra három alkotós alkalmat viszünk:
1. Kicsoda Szigfrid? – történetalkotás, nyár elején alkottunk nyolc Bencét már, most teljesen más környezetben biztosan új történetek keletkeznek majd.
2. Filmek újravágva – új zenével, több instrukcióval egy nagyszerű közös munka, a végeredmény legalább ilyen jó lesz mint ez, ha nem jobb.
3. Versfüggöny – versillusztráció  – de nem ám csak olyan egyszerűen, hagyományosan! Biztosan lesznek benne papírtányérok, székek meg minden, amit a környéken találunk.

Aztán szeptembertől újra Budapesten.
Figyeld az 1/C oldalát, hogy le ne maradj!

Várunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük