A migránsok hányattatott sorsa, harmadik felvonás

Nyuszikák!

Az van, hogy elkapott a gépszíj, meg a munka világa, már 10 napja dolgozom és hát mit mondjak, elszoktam én ettől, le vagyok strapálva rendesen, két hét alatt 14 kilót fogytam, nem eszem, nem alszom, kakálni sincs időm.

Viszont Londonban vagyok gyerekek!

  • Hol van?
  • Londonban.
  • Londonban?
  • Londonban.
  • Londonban?
  • Igen, Londonban. Nem ismerős? Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kibaszott Mary Poppins… LONDON!

Na, hol is kezdjem? Hiányoztok :'( :'( :'( Nem, ne aggódjatok, még nem lettem mániákus depressziósan befordulós, ahhoz még kell vagy két hét, főleg mivel kurvára nem Londonban vagyok, hanem itt:

 

Namost, lehet hogy úgy tűnik, hogy ez Londonhoz képest is a halálfasza, de igazából az is. Forrás googlemaps. Jól csinálom főnök?

Annyira egyébként tényleg nem vészes, mert Waterloo-n (ami nem csatahelyszín, nem is Abba, hanem pályaudvar) ott vagyok kb 40 perc alatt, öcsikémhez eljutni szintén hasonló időintervallum, csak a fszom 25 perces séta ne lenne az állomásig. Első fizetésemből veszek egy biciglit meg egy gitárt. Vagy egy Minit. Viszont annak ellenére, hogy én azt hittem, ez a hely maga a vidéki pusztulat, angliai kisváros ahol van három kocsma és megannyi templom, a napokban megtudtam éccsapámtól, aki egy művelt ember, hogy nem. Epsom városában kerül ugyanis megrendezésre az epsomi derby, ahová királynők, hercegek és mindenféle kékvérű népek járnak soksok pénzt elbaszni szerencsejátékon és dicsérgetni egymás kalapjait. Ebből a fenenagy luxusból nekem pontosan 8nm jutott, így:

Szűkös na. Céges szállás, viszonylag árban, lehetne olcsóbb is, meg nagyobb is, meg közelebb is a munkahelyemhez, meg nem lenne baj ha nem heten laknánk egy lakásban, de ki akar panaszkodni? Inkább iszom egy teát.

Hogyakkor mi volt a határon azt szeretnéd tudni? Igazából lófasse, felfújtam kicsit a sztorit a múltkor. Odaértünk a sittes bagázzsal és Elemérre egyből rárepültek a hatóságok. Mindenkit szépen átengedtek, őt visszatartották. Alig másfél órát kellett ott ácsorognunk mint bűnrészesek, állunk, várunk. Mindenki tiszta ideg, egyik cigiről gyújt a másikra, főleg Erzsike, aki nagyon aggódik élete párjáért, de nem mehet oda hozzá, mert national security. A nagy várakozásban odajön hozzánk egy újabb határőr, megint elkéri mindenki papríjait, megakad a szeme Gerzsonkán, aki még mindig 13 éves. Elkezdi vallatni, mitakar ő itt, hogy kerül ide, kicsoda neki Zsolt, a sofőr. A srác hibátlan angollal elmeséli az életét, 5 éves kora óta kint él, most jön suliba vissza. Aha, és melyik iskolába jársz? hanyadikos vagy? hány éves? Anyukád írt egy meghatalmazást, mutasd. Zsoltot honnan ismered? A család barátja, rendben. Gyere velem kérlek és add meg anyukád számát. Mi pedig az egyre fogyó társasággal egyre feszültebben várakoztunk, mivel Zsolt egyáltalán nem családbarát, ő csak egy fuvaros, aki amúgy volt már embercsempészettel gyanúsítva ugye. Fasza lesz. Fél óra múlva visszajön a gyermek, hogy felhívták anyut, de minden ok. Hálisten. Lassan hajnal 3, a vonatunk 3:25kor indul, Elemérnek nyoma sincs, ha lekéssük ezt a vonatot 2 órát kell várnunk, ha egyáltalán felférünk a következőre. 10 perc múlva megjelenik a sittes egy határőrrel, hogy ladies and gents you are free to go, he stays. Mondom pardon me? Hátigen, mert az úriember büntetett előéletű és még nem tudták kideríteni, hogy az országból ki van-e toloncolva, de miatta minket nem akarnak itt tartani, úgyhogy menjenek ha el akarják érni a következő vonatot. De ha gondolják meg is várhatják a vizsgálat eredményét, ami ki tudja meddig eltart. És vele mi lesz? Azt nem tudom, ha bejöhet az országba beengedjük és segítünk neki egy újabb fuvart intézni, ha nem átadjuk a franciáknak. Na Erzsike, nekem itt kell maradnom, mész tovább velük, vagy maracc itt? Hangzott a pontos fordítás Elemér szájából. Hát mit csinálnék én ott egyedül, maradok akkor én is. 3 perc alatt kipakoltak a kocsiból, a hátsóülés jótékony takarásában gyorsan átadtak némi kp-t az eddigi útért cserébe, mi beszálltunk a kocsiba, és sprinteltünk a vonatunkhoz.

Jó mi?

Utazott már valaki vonaton kocsival Fo-ból Angliába? Úgy kell az egészet elképzelni, mint egy marhaszállító vagont, nagy, magas, üres folyosó, ahova beterelik a végtelen számú kocsit hosszú tömött sorba, se ablak, se ajtó, a vagon két végén 1-1 véce, ahoval egy szűk járaton el lehet ballagni és ennyi. Viszont cserébe az átkelés kb fél órát vesz igénybe, a kompos 2 óra helyett. Árban ugyanannyi, de a kompon van rendes étterem, lehet piálni meg dohányozni és vámmentes övezet szal nem is olyan kegyetlenül kurvadrága.

Én ahogy elindult a vonat elájultam az egész napos utazásnak meg hajcihőnek hála, és csak azt vettem észre, hogy hajnal 6 van és száguldozunk London üres utcáin, mert a két sofőr időre ment és nyomták neki mint állat. Engem házig vittek, Putney-ba, ahol Tamás (ez egy igazi név, őt fel merem vállalni) teljes harci díszben (=pizsamában) várt engem, félálomban. Ő tesóm egyik lakótársa, Bogi a másik, akit még az első, eredeti, párizsi halálfaszákból ismerhettek, ha vannak itt még ilyen keményvonalasak. Ők ketten egy dinamikus párt alkotnak, sok bazmegolással és még több szeretettel. Mivel öcsi és Bogika is Magyarhonban volt azon a héten, Tamáskával volt 2 napunk amit teljes romantikában eltöltöttünk kettesben, ugyanis ennyi időm volt az első munkanapomig. Úgyhogy annak rendje és módja szerint el is mentünk lealjasodni kedd este Tamás puerto ricoi spanjaival, akik Venezuelából származnak igazából, de ez már egy másik sztori lesz.

Viszont tudtátok, hogy a kutyáknak külön határ van, külön útlevéllel?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük