“Segítsünk másokon! Mert a mások is mi vagyunk.” (Luther)

Emlékszel, gyerekkorodban mennyit nyúztad a testvéred, hogy játsszatok még egy visszavágót? Hát arra, hogy napjában legalább háromszor muszáj volt átöltöztetni a babád? A labda nálatok is mindig átrepült a kerítésen?

Boldog emlékek, bár vissza lehetne menni az időben.

De vannak olyanok, akik éppen most vannak abban a korban, hogy egyetlen feladatuk az lenne: játszani.

Az 1/C folyóirat stábja és alkotóközössége “Akarsz-e játszani” névvel indított a válaszúti szórványkollégiumban lakó gyerekek számára gyűjtést, hogy ők is játszhassanak. A február elsejei lakáskoncerttel induló adománygyűjtő akció egy kisebb mozgalommá vált. Egy Angliából éppen hazalátogató kedves barátunk, -Ördög Norbert- az 1/C szerkesztőségét őszintén meglepő módon például a születésnapi partiján kérte meg az ünneplőket hogy az első koccintás “árát” inkább ajánlják fel a nemes ügynek. Köszönet!

A szórványkollégium a mezőségi magyar fiatalokat gyűjti össze, ők itt laknak és tanulnak, mivel a legtöbb településen nincs magyar iskola. Az intézményt a Kallós Zoltán Alapítvány tartja fent.

A pénzadományokat ide várják:
https://www.paypal.me/valaszut

VAGY

Kallós Zoltán Alapítvány Magyarország
Adószám: 18108110-1-41
Bankszámla: 10400171-01700978 (Kereskedelmi és Hitelbank)
Közlemény: játszani

Ha nem pénzzel, de általad már nem használt (társas)játékkal járulnál hozzá a diákok jókedvéhez, akkor február 20-ig elhozhatod szerkesztőségünk székhelyére, Budapesten Toldy Ferenc utca 1/c- be. (egyeztetés: egyperce@gmail.com vagy: +36305369214)

Ezeket az adományokat szerkesztőségünk baráti csapata február 21-én személyesen adja át a válaszúti gyerekeknek.

Persze nem csak játékot viszünk, hanem műsorral is készülünk: táncház, mesedráma, közös éneklés…

Az Akarsz-e játszani projektről illetve a válszúti látogatásról az 1/C facebook oldalán találsz majd mindig friss híreket. https://www.facebook.com/egyperce/

fotók: Riley Key Dunbar, Hrágyel Dóra

2 Comments on ““Segítsünk másokon! Mert a mások is mi vagyunk.” (Luther)”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük