Tindia az Ördögkatlanon

Idén augusztus elsején kezdődik a tizedik Ördögkatlan fesztivál, és rögtön már az első nap találkozhatunk a Tindia zenekarral. De kik is ők?

A Tindia zenekar 2015 májusában alakult fiatal zenészekből, akik már régóta foglalkoznak népzenével. A közös érdeklődés és barátság által is összefűződő banda főként moldvai népzenét játszik. Kéthetente visszatérő táncházat tartanak a budapesti Gólya presszóban. Magyarországon több városi, falusi rendezvényen, táborban illetve esküvőn is biztosították a talpalávalót, de Erdélyben és Felvidéken is tartottak fergeteges moldvai mulatságokat. A tagok nagy része hivatásszerűen foglalkozik a népzenével, néhányan a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének hallgatói. A színes egyéniségekből álló zenekar hangulatos, dinamikus és fiatalos erővel varázsolja el a táncolni vágyókat. A moldvai táncok mindenkit magával ragadnak, hiszen könnyen elsajátíthatóak. Ebben segítségükre van általában egy táncoktató is, hogy a szórakozás kultúrájába is betekintést nyerhessenek.

Írják a facebook oldalukon. Kedden, 20:00-kor fognak Kisharsányban a kovács udvarházban táncházat tartani, reméljük szokásukhoz híven fergeteges lesz. De ez még nem minden, a fesztivál többi napján Palkonyán a cifra udvarban adnak hangulatmuzsikát, ha sok ember gyűlik össze, akkor még akár újabb táncházat is.