Tekintetek között – Bartis Milán kiállításáról

Mit mond az arcunk önmaga valójában, hogyan nézünk amikor nem próbálunk sehogy sem nézni?
Ezekre a kérdésekre keresi Bartis Milán fotográfus a választ, Tekintet/Look című munkájával.

Milán közel 100 fényképet készített MOME-s hallgató társairól, tanárairól és dolgozóiról a projekt során és tervei szerint még folytatja éveken keresztül ezt a vizuális kutatást. A fiatal fotós kérdése az hogy ha kiszakít valakit a környezetéből -legyen bármilyen környezet az- és a személy csak “leáll” és elengedi magát, minden mosoly, öröm, bánat, és bármilyen érzelem nélkül, akkor milyen akkor az eredeti arca. Hogyan néz az ember, hogyan lehet megjeleníteni valós személyiségét.

Valahol szomorú tükör ez hogy a képek tekinteteinek közepén állva az embert elfogja egy nyomasztó érzés. Talán a fekete-fehér egész alakos printek tehetnek róla, de az minden esetre biztos hogy az eddigi fotókon az emberek eredetei arcain, a szemükben látszik egy elég lehúzó érzés amit egy jóbarátunk így fogalmazott meg: “Rájuk nézek és látom ezt a közép-kelet európai kilátástalanságot.

A rendkívül impresszív kiállítás Velenjéből, Szlovéniából ékezett Budapestre az 1/C szervezésében.

Júliusi budapesti kiállítása után a Tekintet útnak indul a Kaleidoszkóp Art Bisztróba Esztergomba ahol augusztus 10-én lehet majd szembe nézni a valósággal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük